Ontdek het plezier van samen muziek maken!

Heb je altijd al een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen? Of lijkt samen muziek maken je geweldig? Dan is dit je kans! In het voorjaar van 2023 startte ons eerste Nieuw Talent Orkest Beuningen: dat bleek een groot succes! Veel volwassenen uit Beuningen en omstreken grepen hun kans om een instrument te leren spelen in gezamenlijke repetities.


Ook dit jaar starten we weer op, maar nu nog grootser met twee afzonderlijke groepen: Een ‘Nieuw Talent Orkest’ en een ‘Nieuw Talent Slagwerkgroep’. - Het orkest voor de mensen die graag een blaasinstrument of slagwerkinstrument in een orkestbezetting willen leren spelen. - De slagwerkgroep voor volwassenen die graag met alleen slagwerkers samen een groep vormen.


Het Nieuw Talent Orkest heeft al op veel plekken in Nederland bewezen succesvol te zijn: in tien repetities laten we je ervaren hoe fantastisch het is om samen muziek te maken. De Nieuw Talent Slagwerkgroep is een nieuw initiatief ontwikkeld door Guus Pieksma en Annewiep Bloem. Het is eenzelfde concept als de Nieuw Talent Orkesten, maar dan speciaal voor slagwerkgroepen met alleen maar slagwerkinstrumenten. Ook dit concept staat op het punt om zich als een olievlek over Nederland te verspreiden. Wij in Beuningen zijn een van de eersten die hierbij aansluiten, dus echt een primeur!


Het accent van deze beide Nieuw Talent groepen ligt op gezelligheid, ontspanning en ontmoeting. De kracht van het project is dat er geen drempel is. Je hoeft geen muzikale achtergrond te hebben of noten te kunnen lezen. Je mag fouten maken en zoveel vragen als je wilt. Wij gaan er van uit dat iedereen muzikaal talent heeft en dat ontwikkelen we samen. Daarbij is het heel sociaal en staat het plezier voorop. Naast beginnende muzikanten zijn ook zij-instromers welkom, dit is de kans om een nieuw instrument te leren spelen. Of om een oude hobby weer op te pakken voor mensen die jaren geleden muziek gemaakt hebben.


Voor beide groepen gaan we van start op zaterdag 6 april in S.C.C. De Lèghe Polder in Beuningen.


Op deze website vind je meer algemene informatie over onze twee projecten en vind je de flyer van elk project, klik gerust verder. Aanmelden kan via het digitale formulier of via de aangegeven contactgegevens. Uiteraard zijn we vrijblijvend bereikbaar voor meer informatie, we vertellen je graag meer erover.