Historie

1934

In de dertiger jaren van de 20e eeuw was er in Beuningen een grote behoefte om amateurmuziek te gaan bespelen. Op 21 januari 1934 kwamen enkele van deze muziekliefhebbers bijeen in ‘Café de Vrijboom’ te Beuningen om een mondharmonicaclub te gaan vormen. Echter was de animo voor een fanfare-orkest veel groter. Zo werd er een bestuur gekozen en 15 leden lieten zich inschrijven. Het bestuur werd gevormd door de heren J. Pors, A.B.H. Schurink, J. Verwaaijen, G. Bos en A. Plönus.

1950

In de jaren vijftig werkte het fanfareorkest veel samen met de toneelvereniging ‘ST Genesius’ uit Beuningen. Ook is er betrokkenheid bij de priesterwijding van de heer G. Geurts plaats en diverse buitenoptredens zoals met bevrijdingsdag.

1956

In 1956 was er een groep muzikanten genaamd "de Zwervers". Deze deed aan veel concoursen mee en won regelmatig een 1e prijs. Door gebrek aan animo is deze groep na verloop van tijd weer opgeheven.

1965

In 1965 ontstond er een nieuwe groep bij Muziekvereniging Kunst & Volharding, het toenmalige tamboerkorps. Dit korps bestond uit allemaal dames. Mede door de inzet van deze dames kwam de muziekvereniging weer volop in het licht.

1967

Drie overgebleven leden vormden toen in 1967 met anderen een hofkapel, genaamd “Böninger Kapel”. De pas opgerichte Carnavalsvereniging ‘de Plekkers’ had in die tijd behoefte aan muzikale ondersteuning bij hun activiteiten en zocht de samenwerking met de `Böninger Kapel`.

1992
1993

In 1993 was het de beurt aan het tamboerkorps. Van het tamboerkorps is bekend dat zij toen een 1e prijs + promotie hebben gehaald met 85,75 punten.

1994

Rond 1994 is de Böninger kapel opgeheven en heeft zich een nieuwe groep gevormd, namelijk het K & V ensemble. Zij verzorgden maandelijks muzikaal de liturgische diensten in de Heilige Cornelius Parochie in Beuningen.

2003

In 2003 ging het fanfareorkest op concours in Enschede. Hier behaalde zij 1e prijs + promotie + onderscheiding. Een jaar later mocht het fanfareorkest meedoen aan het topconcours in Arhem.

2004

In 2004 is de naam van het tamboerkorps veranderd in de slagwerkgroep. Zij hebben in dit jaar meegedaan aan het podiumconcours. Helaas met een 2e prijs.