Historie

1934

In de dertiger jaren van de 20e eeuw was er in Beuningen een grote behoefte om amateurmuziek te gaan bespelen. Op 21 januari 1934 kwamen enkele van deze muziekliefhebbers bijeen in ‘Café de Vrijboom’ te Beuningen om een mondharmonicaclub te gaan vormen. Echter was de animo voor een fanfare-orkest veel groter. Zo werd er een bestuur gekozen en 15 leden lieten zich inschrijven. Het bestuur werd gevormd door de heren J. Pors, A.B.H. Schurink, J. Verwaaijen, G. Bos en A. Plönus.

Lees verder
1950

In de jaren vijftig werkte het fanfareorkest veel samen met de toneelvereniging ‘ST Genesius’ uit Beuningen. Ook is er betrokkenheid bij de priesterwijding van de heer G. Geurts plaats en diverse buitenoptredens zoals met bevrijdingsdag.

Lees verder
1956

In 1956 was er een groep muzikanten genaamd "de Zwervers". Deze deed aan veel concoursen mee en won regelmatig een 1e prijs. Door gebrek aan animo is deze groep na verloop van tijd weer opgeheven.

Lees verder
1965

In 1965 ontstond er een nieuwe groep bij Muziekvereniging Kunst & Volharding, het toenmalige tamboerkorps. Dit korps bestond uit allemaal dames. Mede door de inzet van deze dames kwam de muziekvereniging weer volop in het licht.

Lees verder
1967

Drie overgebleven leden vormden toen in 1967 met anderen een hofkapel, genaamd “Böninger Kapel”. De pas opgerichte Carnavalsvereniging ‘de Plekkers’ had in die tijd behoefte aan muzikale ondersteuning bij hun activiteiten en zocht de samenwerking met de `Böninger Kapel`.

Lees verder
1992
1993

In 1993 was het de beurt aan het tamboerkorps. Van het tamboerkorps is bekend dat zij toen een 1e prijs + promotie hebben gehaald met 85,75 punten.

Lees verder
1994

Rond 1994 is de Böninger kapel opgeheven en heeft zich een nieuwe groep gevormd, namelijk het K & V ensemble. Zij verzorgden maandelijks muzikaal de liturgische diensten in de Heilige Cornelius Parochie in Beuningen.

Lees verder
2003

In 2003 ging het fanfareorkest op concours in Enschede. Hier behaalde zij 1e prijs + promotie + onderscheiding. Een jaar later mocht het fanfareorkest meedoen aan het topconcours in Arhem.

Lees verder
2004

In 2004 is de naam van het tamboerkorps veranderd in de slagwerkgroep. Zij hebben in dit jaar meegedaan aan het podiumconcours. Helaas met een 2e prijs.

Lees verder
2007

Enkele jaren hierna, in 2007, is toen besloten meer melodisch slagwerk te introduceren en dit in muzikale presentaties te betrekken.

 

Lees verder
2011

In 2011 en 2013 is er een muziekmarathon georganiseerd waarbij 12 uur non-stop muziek is gemaakt.

Lees verder
2012

In maart 2012 is besloten om de stichtingen ‘Torenklank’ en ‘Drieklank’ samen te voegen tot 1 stichting, genaamd ‘Samen K en V’.

Lees verder

Op zondag 1 april 2012 heeft het K en V Ensemble voor de laatste keer in de kerk gespeeld. Het ensemble had namelijk te weinig leden om verantwoord muziek te blijven maken.

Lees verder
2014

In 2014 werd het 80-jarig jubileum van onze vereniging gevierd. Tijdens dit jubileumjaar zijn er diverse muzikale activiteiten en optredens georganiseerd. Het jaar werd afgesloten met een groots jubileumconcert op 14 maart 2015.

Lees verder
2015

De slagwerkgroep heeft het roer omgegooid en richt zich op meer melodische muziek. Zij verrassen het publiek elke 2 jaar met een spetterende muziekshow genaamd BAM!

Lees verder

In 2015 is onze vereniging gestart met een eigen muziekopleiding voor muzikanten op blaasinstrument en slagwerk. In samenwerking met de gemeente en de basisscholen is er een plan gemaakt voor gestructureerde muzieklessen binnen en buiten schooltijd.

Lees verder

Het orkest en de slagwerkgroep hebben een speciaal optreden verzorgt voor de vluchtelingen in kamp Heumensoord.

Lees verder
2019

In mei 2019 heeft het Orkest i.s.m. een verteller en dansgroep de kindervoorstelling 'Peter en de Wolf' ten gehoren gebracht.

Lees verder
2020

In 2020 ontstond er helaas de corona pandemie, waardoor alle geplande muzikale activiteiten afgelast moesten worden. Zowel de slagwerkgroep, als het orkest hebben toch iets gevonden om gezamenlijk bezig te kunnen zijn. Er zijn individuele film- en geluidsopnames gemaakt en deze zijn vervolgens samengevoegd tot digitale muziekstukken.

Hierdoor was het orkest o.a. toch aanwezig bij de digitale dodenherdenking op 4 mei.

Lees verder