Dirigent orkest

Het orkest staat sinds juli 2014 onder leiding van Sjef de Kort.

Sjef begon zijn muzikale loopbaan op 8-jarige leeftijd met het spelen van hoorn bij Crescendo Nieuwveen, onder leiding van Danny Oosterman. Op 12-jarige leeftijd ging Sjef naar de lagere school van het Koninklijk Conservatorium waar hij zijn middelbare school en later de vakopleiding bij Oldrich Milek in 2003 voltooide. In deze tijd heeft Sjef bij diverse docenten in binnen- en buitenland gestudeerd. Na zijn hoornstudie heeft Sjef zich toegelegd op het coachen en dirigeren van ensembles en orkesten. Sjef heeft bij Alex Schillings privéles gevolgd en gaat regelmatig naar Masterclasses van een grote diversiteit aan dirigenten.

Sjef heeft een aantal ensembles die hij vast coacht zoals: Legato, Reineker ensemble en Hoorn Collectief Bergschenhoek. Als dirigent leidt Sjef op het moment: I Fiati, Team Tien, Blaaswerk en het Ooievaar octet. Sjef werkt regelmatig op interim en inval basis met diverse orkesten door heel Nederland.
Verder is Sjef jaarlijks betrokken bij een muziek project in Tsjechië, waar ieder project in het teken staat van een bijzondere Tsjechische componist.
Sjef kenmerkt zich door het creëren van een luisterhouding bij de muzikanten zodat goed samenspel ontstaat, waardoor er een homogene klank én een muzikale eenheid kan worden bereikt.