Muziekopleiding

Met het stoppen van de regionale muziekschool is er een gat gevallen in de opleidingsmogelijkheden van nieuwe muzikanten. Stichting Muziekkoepel werd opgericht, een samenwerking van Muziekvereniging Kunst en Volharding Beuningen met Koninklijke fanfare U.L.T.O Winssen-Ewijk en Muziekvereniging NAG uit Weurt. Zij hebben onder andere als doel de muziekopleiding in de gemeente te bevorderen. Iedereen wordt namelijk geboren met gevoel voor muziek. Het niet alleen heel erg leuk om (samen) muziek te maken, het stimuleert ook de intelligentie, motoriek, creativiteit en het concentratievermogen.
Het is zonde om daar niets mee te doen!

 

In 2015 startte Muziekvereniging Kunst en Volharding met een eigen muziekopleiding: zowel kinderen als volwassenen kunnen muziekles volgen. Wij streven ernaar om iedereen muziekles te geven op zijn/haar eigen niveau. Hiervoor hebben we diverse deskundige docenten in dienst en richten we verschillende leerlingenorkesten op. Middels de lessen werken we uiteindelijk toe naar het behalen van de officiële muziekdiploma’s van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) en Muziekbond Gelderland Flevoland (MBGF)
Onze opleiding voorziet in het geven van lessen op blaasinstrumenten (binnen de ‘fanfarebezetting’: saxofoon, bugel, trompet, hoorn, trombone en bariton/bas) en muzieklessen in slagwerk. Voor leerlingen tot 18 jaar hebben we diverse leerlingenorkesten, elk op een ander muzikaal niveau.

Binnen onze vereniging is de commissie Opleiding en Jeugd verantwoordelijk voor het
organiseren en coördineren van de muzieklessen en opleidingen.
– Boukje van Bergen is het aanspreekpunt voor nieuwe muzikanten op een blaasinstrument;
– Sander Claassen kunt u benaderen voor muziekles op de slagwerkinstrumenten;
– Simone van Gelder-Awater is vanuit het bestuur betrokken.
Zij hebben nauw contact met de docenten en dirigenten om de voortgang van de leerlingen te
bespreken.
Bij vragen over de lessen of kosten van de muzieklessen kunt u contact opnemen
met leerlingen@kenvbeuningen.nl.