Blaasinstrumenten

Blaasinstrument jeugdleerlingen zonder enige ervaring, kunnen zich opgeven voor het ‘Opstaporkest’. Zij krijgen eenmaal per week gezamenlijk les vlak na schooltijd, op één van de basisscholen in Beuningen. Na het eerste jaar muziekles, zullen de leerlingen overstappen naar een volgend leerlingenorkest en krijgen zij ook privéles. Snelle leerlingen kunnen, in overleg met de docent, ook gedurende het lesjaar doorstromen, op deze manier hopen we een op de leerling aangepaste muziekopleiding te bieden. Niets is leuker dan steeds beter te kunnen spelen en uitgedaagd te worden om je muzikale grenzen te verleggen! In september worden de nieuwe Opstaporkesten opgericht. De leerlingen van de bestaande Opstaporkesten stromen dan door naar ‘Het Leerlingenorkest’.

Elk orkest heeft zijn eigen aandachtspunten op muzikaal gebied:
1. Het Opstaporkest: voor beginnende muzikanten zonder enige ervaring, zij kiezen een muziekinstrument en leren vervolgens klassikaal het spelen hierop. Daarnaast maken zij samen kennis met alles dat met muziek te maken heeft, er wordt in de lessen ook gezongen, geklapt en gedanst. Hierdoor is er onder meer aandacht voor het ontwikkelen van gevoel voor toonhoogte en ritme.
2. Het Leerlingenorkest: hierin zitten leerlingen met enige ervaring, zij krijgen zowel groepsles als individueel muziekles en werken toe naar het behalen van de muziekdiploma’s. In de groepslessen (de repetities) is er aandacht voor het gezamenlijk muziek maken, tijdens de privélessen is er aandacht voor de techniek van spelen, in theorie en praktijk.

Ook voor ‘oudere’ jeugdleden is er mogelijkheid tot het volgen van muzieklessen via onze muziekvereniging. Afhankelijk van niveau en wensen kan gekeken worden naar de invulling van deze lessen. Er kan gekozen worden voor individuele lessen en/of deelname aan de leerlingenorkesten.

 • Volg ons op:

 • Aankomende activiteiten

  okt
  12
  za
  2019
  hele dag Play In orkest @ De Lèghe Polder
  Play In orkest @ De Lèghe Polder
  okt 12 hele dag
  Beste musici, Op zaterdag 12 oktober organiseert Muziekvereniging Kunst en Volharding uit Beuningen, in het kader van haar 85 ste verjaardag, een Play In. Het project, in fanfarezetting, is speciaal voor muzikanten die een blaas-[...]
 • Leden login