Leskosten en voordelen

Waarom zou u of uw kind gebruik maken van muziekles via Muziekvereniging Kunst en Volharding?
Muziekles kan immers ook genoten worden bij een privédocent of muziekschool.
Voor de kosten hoeft u het in ieder geval niet te laten. Daarnaast zitten er nog meer voordelen aan een muziekopleiding via Kunst en Volharding:

 • Los van individuele muzieklessen in theorie en in praktijk, wordt er ook direct al samen gespeeld in een heus orkest. Hierdoor wordt er vanaf het begin geleerd om samen muziek te maken en te luisteren naar elkaar.
 • Leerlingen krijgen een instrument (en toebehoren) in bruikleen, waardoor de muzikant geen duur instrument hoeft aan te schaffen.
 • De kosten voor verzekering en reparatie zijn voor rekening van de vereniging (mits er bij reparatie sprake is van normale slijtage).
 • De vereniging zorgt voor lessen door bevoegde docenten en ter beschikking stelling van muziekpartijen en lesmateriaal.
 • Leerlingen worden betrokken bij allerhande activiteiten van onze vereniging (zoals optredens en concerten, maar ook de jaarlijkse uitjes).

Het is mogelijk om een proefles te nemen op een bepaald instrument. Deze les wordt gratis aangeboden door de muziekvereniging. Als het instrument bevalt, kan er gekeken worden naar de verdere invulling van de lessen en opleiding. Neem hiervoor contact op via leerlingen@kenvbeuningen.nl of het algemene secretariaat van onze vereniging.

Leskosten:

 • Blaasinstrumenten leerlingen tot 18 jaar:
  • Contributie en lesgeld: € 35,30* per maand (30 lessen per jaar)

  Slagwerk leerlingen tot 18 jaar:

  • Contributie en lesgeld: € 36,15* per maand (34 lessen per jaar)

  Muziekles volwassenen:
  De leskosten voor volwassenen zijn afhankelijk van de muziekdocent. De maandelijkse contributie aan de vereniging bedraagt €20,50*.

  Heeft u interesse of vragen over de muziekopleiding, dan horen we dat uiteraard graag! U kunt contact met ons opnemen via leerlingen@kenvbeuningen.nl of via ons algemene secretariaat info@kenvbeuningen.nl

  *= bedrag 2023. Bedrag wordt jaarlijks tijdens de Algemene Leden Vergadering vastgesteld.