We vinden het ontzéttend jammer om te laten weten, maar helaas hebben we moeten besluiten aankomende voorstellingen van De Kerstpassion te annuleren.
Ze worden verplaatst naar volgend jaar: 10 en 11 december 2022.
Na de laatste persconferentie en de oplopende besmettingen voelt het niet goed om een samenkomst te organiseren. De gedane oproep is juist om zoveel mogelijk thuis te blijven...
Hoe jammer ook....
Maar ook wij willen zo snel mogelijk van het Corona-virus af en handelen naar de gestelde adviezen.
Zet het alvast in je agenda: 10 en 11 december 2022 in De Lèghe Polder. Dan brengen we je gewoon een nóg mooiere versie van De Kerstpassion.

Heb je al kaarten gekocht voor 2021: de penningmeester stort het geld terug op de rekening waarvan het is overgemaakt. Indien u kaarten heeft gekocht bij de Primera of de Toog, dan kunt u deze daar terugbrengen. U zult dan uw geld terug krijgen.

December is de maand van korte donkere dagen, van tradities en emoties. Hierbij is het ontroerende kerstverhaal, met voor eenieder een eigen gevoel en gedachte, niet weg te denken. Het concept van De Passion rond Pasen is een begrip op de Nederlandse televisie; een oeroud verhaal uitgebeeld in woord, beeld en muziek. Muziekvereniging Kunst en Volharding, onder leiding van dirigent Sjef de Kort, is de uitdaging aangegaan om beiden samen te brengen tot de ‘Kerst Passion’.

Op 11 en 12 december kunt u het bekende kerstverhaal horen, zien én voelen. Het orkest van Kunst en Volharding zocht de samenwerking met vertelster Roos Cornelissen, dansgroep Confidans en zangeres Annemiek Vendelmans. Roos weet u als geen ander te boeien met haar stem, vanaf het eerste moment hangt u aan haar lippen benieuwd naar nieuwe wendingen in het verhaal. Door de veelzijdigheid van dansgroep Confidans ziet u het kerstverhaal écht tot leven komen. De Brabantse zangeres Annemiek Vendelmans, wordt begeleid door het orkest van Kunst en Volharding en weet met haar prachtige stem menig mens te raken. Het orkest, onder leiding van dirigent Sjef de Kort, heeft een prachtig muzikaal programma samengesteld waarbij ook zij passende muziek spelen en hun veelzijdigheid aan u laten horen. 

Kortom: Een interactieve, muzikale vertelvoorstelling die niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook volwassenen vanaf de eerste minuut weet te boeien! Een unieke voorstelling in Beuningen die je echt niet mag missen!

Voorstellingen

De voorstellingen worden gegeven in De Lèghe Polder in Beuningen. Zij zijn toegankelijk voor iedereen, jong en oud. De voorstelling duurt zo’n anderhalf uur en er zijn vaste zitplaatsen.

De precieze invulling en organisatie van de voorstellingen zijn afhankelijk van de op dat moment geldende Corona maatregelen. We willen u vragen om bij Corona gerelateerde klachten onze voorstelling niet te bezoeken.

Prijzen en tijden

Prijs 16 jaar en ouder €10,-
Prijs kinderen 4-15 jaar €6,50
Prijs kinderen 0-3 jaar € 0,-

Zaterdag 10 december 2022 aanvang voorstelling 20 uur.
Zondag 11 december 2022 aanvang voorstelling 11 uur en 14 uur.

De zaal is 30 minuten voor aanvang geopend. Er zijn vaste zitplaatsen.

Tickets zijn online te bestellen via deze pagina en bij onze voorverkooppunten.
Aan de deur zijn enkel kaarten verkrijgbaar indien de voorstelling nog niet uitverkocht is.

Corona en de voorstelling

Wij houden ons te allen tijde aan de landelijk geldende Corona maatregelen. Het is toegestaan om concerten en voorstellingen te organiseren, mits we ons aan de regels houden. Wij zorgen voor voldoende onderlinge afstand tussen gezelschappen door gebruik te maken van vaste zitplaatsen. Ook houden we voldoende afstand tussen de muzikanten, het podium en het publiek. Bij de entree zullen we uw coronatoegangsbewijs controleren. Wij willen u dan ook vragen om uw QR-code en identiteitsbewijs gereed te houden.
In de Lèghe Polder wordt u verzocht uw mondkapje te dragen tot u op uw zitplaats hebt plaatsgenomen.
Mochten in komende weken de maatregelen aangepast worden, zal deze pagina ook aangevuld worden. 

Locatie

S.C.C. De Lèghe Polder
Schoolstraat 16
6641 DC Beuningen


Het orkest van Kunst en Volharding bestaat uit ongeveer 25 muzikanten tussen de 13 en 81 jaar. Een diverse groep muzikanten die het heerlijk vindt om samen muziek te maken en wekelijks te repeteren voor de diverse concerten die zij organiseren. Naast het samen muziek maken, is het ook een trouwe groep die aandacht heeft voor gezelligheid buiten de repetities om. Onder leiding van dirigent Sjef de Kort zoeken zij de muzikale uitdagingen op en organiseren zij steeds weer nieuwe concerten. Zo gaven zij bijvoorbeeld eerder de ‘Winterconcerten’ in de H. Corneliuskerk met echte fanfarestukken, en voerden zij de kindervoorstelling ‘Peter en de Wolf’ uit samen met een dansgroep van Marcella Moves en verteller Paul Groos. De kerstviering in de H. Corneliuskerk en het buitenconcert voor de bewoners van Alde Steeg behoren ook tot de vaste optredens. Het orkest streeft ernaar concerten te geven voor een breed publiek, met steeds een nieuw programma en aanpak. Zo blijft het voor de muzikanten en het publiek lekker afwisselend en vernieuwend.

 

Dirigent Sjef de Kort staat sinds 2014 voor ons orkest en weet de muzikanten te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Hij begon op kinderleeftijd met het spelen van hoorn bij Crescendo Nieuwveen en ging naar de lagere school van het Koninklijk Conservatorium waar hij ook zijn middelbare school en later de vakopleiding voltooide. Nadien heeft Sjef zich toegelegd op het coachen en dirigeren van ensembles en orkesten. Hij kenmerkt zich door het creëren van een luisterhouding bij de muzikanten zodat goed samenspel ontstaat, waardoor er een homogene klank én een muzikale eenheid kan worden bereikt.

 

Het orkest is in de laatste jaren flink gegroeid in muzikaliteit en heeft de ambitie om hun muziek aan een breed publiek te laten horen. Zij willen verder groeien en hebben altijd ruimte voor nieuwe muzikanten in het orkest. Voor nieuwe muzikanten is er een muziekopleiding, maar het orkest is juist ook op zoek naar ervaren muzikanten of mensen die in het verleden gemusiceerd hebben en dit weer willen oppakken. Wilt u meer weten of een keer komen luisteren? Neem dan vrijblijvend contact op met ons secretariaat.

 

Roos Cornelissen (2005) leeft voor het podium. Zij is lid van de talentengroep van de theaterschool Hakoena en werkte mee aan diverse producties, waarin ze diverse keren de hoofdrol vertolkte. Daarnaast nam ze diverse malen de rol van dragende vertelster op zich bij muziekvoorstellingen. Roos studeert momenteel naast haar middelbare school aan de vooropleiding van de Koningstheateracademie in Den Bosch.

Confidans is opgericht door Sharon Vas. Als klein meisje stond ze te dansen op de tafel van haar peettante en eiste van iedereen de aandacht. Na 10 jaar intensief dansen bij Interdance, eerst als cursist en vervolgens als danslerares is dansen haar passie geworden, dit wil ze graag overdragen. Toen ze werd gevraagd om bij Matrixx Magixx het entertainment en de cheerleaders op zich te nemen, twijfelde ze geen seconde. Later volgde ze de opleiding tot dance docent bij de AALO Opleiding. Sharon is gedreven door de passie om mensen te verbinden door dans in al zijn verschijningsvormen.

 

Confidans heeft een passie voor dans en voor het helpen van anderen om hun innerlijke danser te ontdekken door meer zelfvertrouwen te krijgen. Deze naam is ontstaan waarin zelfvertrouwen en dans de belangrijkste kernwaarden zijn.

Zij creëren een plek waar je vrij mag zijn. Een plek waar de jeugd kan groeien en het belang van team, verschil en respect kan leren. Een verbindende plek waar volwassenen samen kunnen komen en hun verhalen kunnen delen door middel van dans. Dansplezier en ontspanning staan centraal in alle danslessen bij Confidans. Confidans is de leukste dansschool in Beuningen om mensen een unieke ervaring te geven door danslessen zoals PeuterdansKleuterdansUrban dance en Zumba waarin ze zowel mentaal als fysiek kunnen groeien als mens en danser.

Zangeres Annemiek Vendelmans zingt al sinds haar kinderleeftijd in diverse koren in Brabant. Haar eerste ervaring met zang, dans en toneel deed ze op tijdens haar deelname aan een kerstconcert met Lee Towers. Annemiek is een veelzijdig zangeres en nam deel aan Textepierement, Stichting Oss Cultureel, diverse Promo concerten (waaronder Night of the Proms in Ahoy Rotterdam) en operettes. Tevens deed ze auditie voor de televisieprogramma’s Beat it en Idols. Sinds november 2016 is Annemiek lead zangeres van de professionele coverbands waarmee zij ongeveer 1 á 2 keer per week gemiddeld op de planken staat verspreid over heel Nederland.