Bij mobiele weergave knop indrukken en naar beneden scrollen.

December is de maand van korte donkere dagen, van tradities en emoties. Hierbij is het ontroerende kerstverhaal, met voor eenieder een eigen gevoel en gedachte, niet weg te denken. Het concept van De Passion rond Pasen is een begrip op de Nederlandse televisie; een oeroud verhaal uitgebeeld in woord, beeld en muziek. Muziekvereniging Kunst en Volharding, onder leiding van dirigent Sjef de Kort, is de uitdaging aangegaan om beiden samen te brengen tot de ‘Kerst Passion’.

Vorig jaar kon de voorstelling door de lockdown i.v.m. corona niet doorgaan, maar dit jaar lijkt het dan toch te gaan lukken! Op 10 en 11 december kunt u het bekende kerstverhaal horen, zien én voelen. Het orkest van Kunst en Volharding zocht de samenwerking met verteller Nisse Groos. Hij weet u als geen ander te boeien met zijn stem, vanaf het eerste moment hangt u aan zijn lippen benieuwd naar nieuwe wendingen in het verhaal. U denkt het kerstverhaal inmiddels wel te kennen, maar Nisse weet u met zijn versie vast en zeker te verrassen. Door de veelzijdigheid van dansgroep Confidans ziet u het kerstverhaal écht tot leven komen. Het orkest, onder leiding van dirigent Sjef de Kort, heeft een prachtig muzikaal programma samengesteld waarbij zij bij een passion passende muziek spelen en hun veelzijdigheid aan u laten horen. U wordt naast de klanken van het orkest ook getrakteerd wordt op prachtige zang! Daarnaast zal ook de trots van de vereniging van zich laten horen. Ons spiksplinternieuwe leerlingenorkest onder leiding van Britt van den Dungen verwelkomt u bij de voorstelling en zal ook op het eind van de voorstelling samen met het orkest meespelen.

Kortom: Een interactieve, muzikale vertelvoorstelling die niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook volwassenen vanaf de eerste minuut weet te boeien! Een unieke voorstelling in Beuningen die je echt niet mag missen!

Voorstellingen

De voorstellingen worden gegeven in De Lèghe Polder in Beuningen. Zij zijn toegankelijk voor iedereen, jong en oud. De voorstelling duurt zo’n anderhalf uur en er zijn vaste zitplaatsen.

De precieze invulling en organisatie van de voorstellingen zijn afhankelijk van de op dat moment geldende Corona maatregelen. We willen u vragen om bij Corona gerelateerde klachten onze voorstelling niet te bezoeken.

Prijzen en tijden

Prijs 16 jaar en ouder €10,-
Prijs kinderen 4-15 jaar €6,50
Prijs kinderen 0-3 jaar € 0,-

Zaterdag 10 december 2022 aanvang voorstelling 20 uur.
Zondag 11 december 2022 aanvang voorstelling 11 uur en 14 uur.

De zaal is 30 minuten voor aanvang geopend. Er zijn vaste zitplaatsen.

Tickets zijn online te bestellen via deze pagina, of via onze leden.
Aan de deur zijn enkel kaarten verkrijgbaar indien de voorstelling nog niet uitverkocht is.

Corona en de voorstelling

Op dit moment zijn er geen geldende maatregelen waar we ons aan dienen te houden.

Mochten er in komende weken toch aangescherpte maatregelen komen, dan zal dit hier vermeld worden. 

Locatie

S.C.C. De Lèghe Polder
Schoolstraat 16
6641 DC Beuningen

We zijn helemaal uitverkocht!  

Het orkest van Kunst en Volharding bestaat uit ongeveer 25 muzikanten tussen de 13 en 81 jaar. Een diverse groep muzikanten die het heerlijk vindt om samen muziek te maken en wekelijks te repeteren voor de diverse concerten die zij organiseren. Naast het samen muziek maken, is het ook een trouwe groep die aandacht heeft voor gezelligheid buiten de repetities om. Onder leiding van dirigent Sjef de Kort zoeken zij de muzikale uitdagingen op en organiseren zij steeds weer nieuwe concerten. Zo gaven zij bijvoorbeeld eerder de ‘Winterconcerten’ in de H. Corneliuskerk met echte fanfarestukken, en voerden zij de kindervoorstelling ‘Peter en de Wolf’ uit samen met een dansgroep van Marcella Moves en verteller Paul Groos. De kerstviering in de H. Corneliuskerk en het buitenconcert voor de bewoners van Alde Steeg behoren ook tot de vaste optredens. Het orkest streeft ernaar concerten te geven voor een breed publiek, met steeds een nieuw programma en aanpak. Zo blijft het voor de muzikanten en het publiek lekker afwisselend en vernieuwend.

 

Dirigent Sjef de Kort staat sinds 2014 voor ons orkest en weet de muzikanten te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Hij begon op kinderleeftijd met het spelen van hoorn bij Crescendo Nieuwveen en ging naar de lagere school van het Koninklijk Conservatorium waar hij ook zijn middelbare school en later de vakopleiding voltooide. Nadien heeft Sjef zich toegelegd op het coachen en dirigeren van ensembles en orkesten. Hij kenmerkt zich door het creëren van een luisterhouding bij de muzikanten zodat goed samenspel ontstaat, waardoor er een homogene klank én een muzikale eenheid kan worden bereikt.

 

Het orkest is in de laatste jaren flink gegroeid in muzikaliteit en heeft de ambitie om hun muziek aan een breed publiek te laten horen. Zij willen verder groeien en hebben altijd ruimte voor nieuwe muzikanten in het orkest. Voor nieuwe muzikanten is er een muziekopleiding, maar het orkest is juist ook op zoek naar ervaren muzikanten of mensen die in het verleden gemusiceerd hebben en dit weer willen oppakken. Wilt u meer weten of een keer komen luisteren? Neem dan vrijblijvend contact op met ons secretariaat.

Hey hoi hallo!

Ik ben Nisse Groos en ik ben al sinds mijn zevende ongeveer bezig met theater. Ik heb improvisatielessen, acteerlessen, productielessen en sinds kort ook lessen over cabaret en kleinkunst. "Een beetje klooien voor een publiek”, zoals ik mijn versie van theater graag noem, vind ik een van de leukste dingen die er is en daarom vind ik het een grote eer om mijn versie van het kerstverhaal hier te mogen vertellen.

Confidans is opgericht door Sharon Vas. Als klein meisje stond ze te dansen op de tafel van haar peettante en eiste van iedereen de aandacht. Na 10 jaar intensief dansen bij Interdance, eerst als cursist en vervolgens als danslerares is dansen haar passie geworden, dit wil ze graag overdragen. Toen ze werd gevraagd om bij Matrixx Magixx het entertainment en de cheerleaders op zich te nemen, twijfelde ze geen seconde. Later volgde ze de opleiding tot dance docent bij de AALO Opleiding. Sharon is gedreven door de passie om mensen te verbinden door dans in al zijn verschijningsvormen.

Confidans heeft een passie voor dans en voor het helpen van anderen om hun innerlijke danser te ontdekken door meer zelfvertrouwen te krijgen. Deze naam is ontstaan waarin zelfvertrouwen en dans de belangrijkste kernwaarden zijn.
Zij creëren een plek waar je vrij mag zijn. Een plek waar de jeugd kan groeien en het belang van team, verschil en respect kan leren. Een verbindende plek waar volwassenen samen kunnen komen en hun verhalen kunnen delen door middel van dans. Dansplezier en ontspanning staan centraal in alle danslessen bij Confidans. Confidans is de leukste dansschool in Beuningen om mensen een unieke ervaring te geven door danslessen zoals PeuterdansKleuterdansUrban dance en Zumba waarin ze zowel mentaal als fysiek kunnen groeien als mens en danser.

Ik ben Fleur Perlo 32 jaar, ik woon samen met mijn vriend en 2 kinderen van 2 en 4 maanden oud in het mooie Winssen.

In het dagelijkse leven werk ik op een Kinderdag verblijf en daarnaast vind ik het leuk om te zingen. Ik zing in allerlei genres, maar sinds het overlijden van mijn vader trekt vooral de Nederlandstalige muziek mij. Ik voel me zeer vereerd dat ik gevraagd ben om te komen zingen bij kunst en volharding Beuningen en heb er (na al die corona jaren) veel zin in.