Dit muziekstuk van de Russische componist Prokofjev zou ieder kind gehoord moeten hebben: een meeslepend sprookje met fantastische muziek.

Zelfs tachtig jaar na de eerste voorstelling kent vrijwel iedereen het muzikale sprookje Peter en de Wolf, al is het maar van naam. In dit muzikale avontuur voor de hele familie hoor je Peter, de wolf en alle andere hoofdpersonages herkenbaar voorbijkomen. Elk personage heeft zijn eigen melodie en instrument, zo wordt het vogeltje gespeeld door een sopraansaxofoon en de eend door een trompet. Ook klinken er bugels, een tenorsaxofoon, bassaxofoon en hoorns/baritons voor de andere figuren.
Peter heeft stiekem het tuinhek geopend en heeft plezier met zijn dierenvriendjes. Opa is boos, want er is een boze wolf in de buurt. De stoere Peter is helemaal niet bang, maar of dit verhaal wel helemaal goed afloopt……?

De musici uit het orkest van Kunst en Volharding brengen u onder leiding van dirigent Sjef de Kort het verhaal samen met verteller Paul Groos. En met verteller Paul is een middag van ademloos luisteren gegarandeerd! Dansers van Marcella Moves beelden het verhaal uit met hun dans en zorgen zo dat dit spannende avontuur écht tot leven komt.


Een interactieve, muzikale vertelvoorstelling die niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook vaders, moeders, ooms, tantes, opa’s en oma’s vanaf de eerste minuut weet te boeien.

De kleine Peter woont bij zijn opa aan de rand van een bos en hij durft echt alles. Hij speelt graag buiten met zijn vrienden: de vogel en de eend. Opa vindt het niet fijn dat Peter zomaar buiten het hek speelt, want in het bos wonen gevaarlijke dieren... En op een gegeven moment is het zover: een grote, hongerige wolf komt uit het bos net op het moment dat Peter buiten het hek speelt!
Een spannend avontuur volgt, waarin de eend wordt opgegeten en Peter met de vogel probeert de wolf te vangen. En gelukkig: slimme Peter vangt de wolf en zorgt ervoor dat hij niet wordt doodgeschoten door de jagers. Hij weet de jagers te overtuigen om de wolf samen met hem en het vogeltje naar de dierentuin te brengen.

Elk personage wordt vertolkt door een instrument:
Peter – alle bugels
Wolf – hoorns en baritons
Vogel – sopraansaxofoon
Eend – trompet
Kat – tenorsaxofoon
Opa – bassaxofoon
Jagers – slagwerk en pauken

Het orkest van Kunst en Volharding onder leiding van dirigent Sjef de Kort, geeft samen met verteller Paul Groos en dansers van Marcella Moves twee voorstellingen op 11 mei 2019.
De eerste voorstelling start om 13:30 uur, de tweede om 15:30 uur.
De zaal opent een half uur voor aanvang van de voorstelling.
Alle voorstellingen vinden plaats in S.C.C. De Lèghe Polder, Schoolstraat 16, 6641 DC Beuningen.
Na afloop van de voorstellingen is er een instrumentenmarkt, alwaar geïnteresseerden kennis kunnen maken met de instrumenten en ze kunnen uitproberen.

De kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Beuningen en Slijterij De Toog. Tevens zijn ze te reserveren via het contactformulier op deze website. Wanneer de kaarten niet uitverkocht zijn in de voorverkoop, kunt u ook kaarten aan de deur verkrijgen.

Entree is mogelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. Tussen 6 en 12 jaar bedraagt de entree €4,-, vanaf 12 jaar €6,50.

Heeft dit verhaal u kunnen overtuigen? Koop dan uw kaartjes alvast bij de genoemde voorverkooppunten of reserveer ze, door onderstaand formulier in te vullen.

*= verplicht veld
Uw gegevens worden enkel gebruikt voor de reservering van dit evenement.

 

Peter en de Wolf is een terugkerend onderwerp voor kindervoorstellingen. Het ging in 1936 in Moskou in première en is wereldwijd bekend geworden. Er zijn in de afgelopen jaren al vele bekende uitvoeringen geweest, onder andere van het Koninklijk Concertgebouworkest en verteld door Paul de Leeuw en Edwin Rutten. Afgelopen winter werd het tevens uitgezonden in De Wereld Draait Door.

Sergei Prokofjev was een Russisch componist en pianist en leefde van 1891 tot 1953. Hij werd geboren in Oekraïne en studeerde aan het conservatorium van Sint-Petersburg. Een echte vernieuwer was hij niet, maar hij wordt wel gezien als een van de belangrijkste Russische componisten van de twintigste eeuw. Zijn werk omvat een groot aantal muzikale genres: symfonieën, concerten, filmmuziek, opera’s, balletten en programma-werken. In die jaren werd zijn werk gezien als ultra-modern en innovatief, en genoot hij grote bekendheid. Zijn muzikale sprookje Peter en de Wolf is een van zijn bekendste werken. Prokofjev schreef het stuk in opdracht van een jeugdtheater in Moskou. De muziek moest simpel en verstaanbaar zijn, en dus aantrekkelijk voor kinderen, maar ook voor communistische idealisten. Prokofjev, wonderkind en enfant terrible, heeft het stuk wellicht geschreven met een spottende ondertoon. Desalniettemin is het een groot succes geworden en heeft het inmiddels de status van klassieker voor jong en oud.

 
  • Volg ons op:

  • Aankomende activiteiten

    Geen activiteiten.

  • Leden login